Vad Händer på Navet ?

                                                                        


Takstolar
Nu har takstolarna anlänt.
Själva
bygget skall påbörjas strax efter nyår.
 

Syftet med utbyggnaden är att vidareutveckla butiksdelen med mer utrymme för att kunna erbjuda ett bättre och mer varierat sortiment för kunder, utöka tillgängligheten för personer med fysiska funktionsvariationer att lättare kunna ta sig runt i butiken samt förbättra arbetsmiljön för personalen i samband med in- och utlastning av varor samt tillgodose nödvändiga personalutrymmen.

Nu kör vi !


Arbetet med utbyggnaden av Handlarn i Moskosel har påbörjats. Den 24 august togs de första "skoptaget". Utbyggnaden blir ca 100 kvadrat. Den befintliga butiken blir dubbelt så stor. I övrig del av byggnaden blir ett personalrum, kontor, omklädningsrum med toalett och dusch samt ett lagerutrymme Det är Arvidsjaur Bygg och Montage som är byggherrar. Sommaren 2023 ska det vara klart.
Butiksansvarige Elaine Karlsson tycker att det ska bli skönt när bygget är klart.
-Det kommer att bli så mycket lättare med varuhanteringen och mindre spring.

Eva Sandqvist, Moskosel

-Vilket lyft för butiken med utbyggnaden. Det blir ju så mycket lättare för personalen. Bättre översikt och mer lättarbetet.
Handlarn I moskosel är en trygghet och frihet för bygden. Vi ska vara rädda om den, säger Eva

Butiken går bra

Den digitala Lanthandeln Handlarn i Moskosel har varit i gång sedan 2020-12-21 och det har gått över förväntan säger Britt-Inger Lindgren och Eva Granström.
- Moskosel Framtid är ett stort projekt men om vi skalar ner det och tittar endast på butiksdelen så har vi till dags datum bra statistik. Våran datakommunikatör Anna Lindgren har bra koll säger Eva

-Till exempel så har det sedan vi öppnat loggat in 1700 unika användare. Alltså antalet människor som nyttjat butiken minst 1 gång. Fantastiska siffror säger Britt-Inger. Fastän vi på den siffran räknar bort sommarens turism (engångsbesökare) är vi ändå uppe i att butiken nyttjas mer än 1 gång av 900 personer Responsen vi fått är mycket bra. Kunderna är nöjda med sortimentet och priset på varorna. Men framför allt att de kan handla när de vill.

Vi har varuleverans på Tisdagar berättar Eva. Det tar då mellan 3 och 5 timmar att packa upp varorna med 4 personer. Det är skört om någon av oss är sjuk. Därför söker vi 1-2 frivilliga som vill lära sig rutinerna kring leveransdagen och som vill hjälpa till när det behövs . Om ni är intresserad ta då kontakt med oss.

Moskosel Framtid har nått ett av delmålen de satte när hela projektet drog i gång. Nämligen att anställa folk. Vi har anställt 2 restaurangbiträden till Café Navet och en Data kommunikatör som har hand om sociala medier, information, reklam och kassasystem berättar Britt-Inger.Vi har även utökat våran service genom att bli ombud till flera aktörer, nämligen Systembolaget, apoteket och Bussgods. Inom kort ska vi börja sälja tobak. Men den processen har tagit tid. Eu -ansökningar osv. Förhoppningsvis är vi igång med det V 39-40. Angående det så håll utkik på MF Facebooksida . Där kommer vidare information.


NYHET !

Moskosel Framtid kommer succesivt att utöka sin service. Nu är vi Ombud för systembolaget.

Har ni frågor och funderingar så ta kontakt med personalen på Navet.

Moskosel Framtid sköter om ÅVC

Moskosel Framtid har sedan Mars 2020 tagit hand om ÅVC åt Arvidsjaur kommun. Anna Lindgren som sköter den för Moskosel Framtids räkning berättar att det går väldigt bra.- Det är roligt att se att våra besökare har blivit mer medvetna om hur man sorterar och vart man slänger sina saker.

Den nya trappan som byggdes till brännbart blev mycket uppskattad. Det har varit en trevlig vår, sommar och höst. Många besökare. Allt från bybor till sommarstugeägare. Nu går vi in i en period då antalet besökare minskar radikalt för att sedan återkomma till våren. avslutar Anna.


Moskosel ÅtervinningsCentral

Moskosel Återvinningscentral

MÅVC är öppet på Måndagar mellan 14.00- 19.00Stort Brännbart

Stort brännbart hittar du direkt på vänster sida när du passerat grinden. Här kastar du soffor, fåtöljer, resårmadrasser, övriga stoppade möbler samt större plastdelar.”


Oljefyllda föremål

Här förvarar vi föremål som tidigare innehållit olja. Till ex, gräsklippare, motorsåg och tomma oljefat

Elektronik

Här kastar man allt som har med el att göra. Kablar, Tv-apparater, radio, dataprylar, dammsugare och köksmaskiner.

Personalkoja

Personal har fått en koja att kunna värma sig i och skydda sig mot regnet.

Träavfall

På denna station får absolut inget inpregnerat virke kastas. Det måste Ni ta till Arvidsjaur ÅVC

Järnskrot

När ni kastar bort järnskrot försök att kasta det PÅ högen och inte framför. Har ni spik och skruvar samt andra vassa föremål placera det i en burk och kasta det i det stora röda oljefatet som står framför järnskrotet. Allt detta för att minimera risk för punktering

Deponi

I denna container kastar man glas, gips, isolering, keramik och porslin.

Kyl-frys och spis

I denna container lämnar ni kyl, frys och spis. Placera på rätt sida. Höger sida ställer du spis och tvättmaskiner samt torktumlare. På vänster sida kyl och frys


Moskosel Framtids resa
Allt startade 2018
2019 började det att hända saker
2020 blev en historisk dag Moskosel

2021 Sker mycket på Navet

Att vindarna i Moskosel har vänt är ett faktum Framtiden ser ljus ut.

Namn E-post Meddelande Skicka in

Kontakta oss gärna.

Storstugvägen 22, 93086 Moskosel

+46 76 7891033

moskoselframtid@gmail.com

Butiken Handlarn öppet dygnet runt
Café Navet har öppet 10.00-16.00